САКРАЛЬНІ “МІСЦЯ СИЛИ” В КИЄВІ ПІД ЧАС ВІЙНИ ЯК ЛОКАЦІЇ ПІДТРИМКИ СТРЕСОСТІЙКОСТІ (Українське Релігієзнавство, 2024)
У статті проаналізований феномен сакральних “місць сили”: виявлені особливості їх функціональності під час війни. Увага зосереджується на київських локаціях: в ареалах християнських святинь, святих місцях у народній традиції, осередках здійснення ритуалів, практикування обрядових звичаїв тощо. Окреслені відповідні новації у предметно-подієвому полі київських сакральних “місць сили”. Визначено, що у воєнних обставинах сакральні “місця сили”, окрім енергетично-помічного впливу на тонус і настрій своїх відвідувачів, здатні підносити силу духу та стресостійкість.