Проблема релігійного плюралізму сучасного грекокатолицизму в умовах постмодерну (Українське Релігієзнавство, 2009)
Сучасна християнська релігійність у ціломуі зокрема грекокатолицький спосіб її вираження всебічно пов‘язані з суспільною свідомістю. Релігійність трансформується так само інтенсивно, як і інші складові останньої. Саме тому на сьогодні актуальним є аналіз, з одного боку, співвідношення екзистенційного і антропоцентричного, а з іншого - плюралістичного наповнення сучасного українського греко-католицизму та з‘ясування оптимального ступеня цього співвідношення.