Функції релігійної віри та релігійного досвіду як компонентів структури релігійної свідомості: порівняльний аналіз (Українське Релігієзнавство, 2007)
В статті порівнюються функції релігійної віри та релігійного досвіду як структурних компонентів релігійної свідомості. Традиційно в наукових дослідженнях проблема релігійної віри та релігійного досвіду розглядається окремо одна від одної під кутом погляду психології та філософії релігії. Проте автор даної статті, займаючись дослідженням структури релігійної свідомості, помітив, що на сучасному етапі розвитку релігійних традицій релігійна віра та релігійний досвід виконують досить споріднені функції. Саме змістовному розкриттю актуальності цієї гіпотези й присвячена дана праця.