Гроші - втілення Дара (Українське Релігієзнавство, 1998)
Гроші ... Чим вони є для людини? Людина вважає їх своїм надбанням, своїм багатством, чимось особистим, що належить тільки йому, ніж він може розпоряджатися на свій розсуд. Кожна людина, в силу свого характеру, звертається з грошима по-різному: жадібні їх збирають, скупі над ними трясуться, марнотратні витрачають понад міру.