Єдинолюдське як монадична духовна свідомість (Українське Релігієзнавство, 1998)
Сьогодні дуже важливим є спілкування з людьми близькими за інтересами, ідеям, цінностям. Їх реалізація служить просвітління людства в відношення безлічі проблем, які можна вирішити тільки при орієнтації людства на прогрес на шляху до нового вдосконалення і поверненню до Бога. Тому, що Єдина, все що включає в себе життя є завжди самовосходіщім і поетичним Відродженням і вдосконаленням всіх початків в Космосі.