Релігійна освіта у соціальних концепціях християнських церков України (Українське Релігієзнавство, 2005)
У своїх соціальних концепціях християнські Церкви особливого значення надають освіті. Світська освіта розглядається в контексті сучасної науки і культури. Церква визнає авторитет і досягнення сучасної науки, але вважає, що раціональна картина світу, яка формується науковими дослідженнями, не є повною і всезагальною. Релігійний світогляд не може бути відкинутий, як джерело уявлень про істину і розуміння історії, етики і багатьох інших гуманітарних наук, які мають підставу і право бути присутніми в системі світської освіти і виховання, в організації суспільного життя. Церква категорично виступає проти ідеологізації науки і ставить завдання повернути втрачений зв‘язок з релігійними духовними цінностями