Проблеми викладання курсу християнської етики в освітніх закладах Одеського регіону (Українське Релігієзнавство, 2005)
Здається, що офіційно вибір на користь предмету "Християнська етика в українській культурі" зробили усі: і так звані "традиційні Церкви", і влада. Зроблений крок, втім, полишає ще багато можливостей для роздумів.По-перше, хто викладатиме в освітніх закладах цей предмет? Нами пропонується принагідно використати досвід не тільки західних регіонів України, зокрема Львова, Івано-Франківська тощо, а й Національного університету "Острозька Академія". Коли 24 березня 2000 року Рівненська обласна Рада прийняла рішення про запровадження предмету християнська етика в школах Рівненщини, то Національний Університет "Острозька Академія" став одним із базових центрів підготовки викладачів християнської етики. Створення факультету підготовки викладачів християнської етики викликало, відповідно й набір студентів.