Християнство і слов'янська писемна культура: монастирські бібліотеки (Українське Релігієзнавство, 2001)
Дослідження становлення писемної культури слов‟янських народів неможливе без аналізу ролі бібліотек монастирів і соборів як центрів документальної пам'яті про християнське минуле. Адже бібліотека, як соціальний інститут, на довгому шляху свого розвитку завжди виконувала важливу роль у розвитку освіти, науки, культури, релігійної думки.