До поняття та проблемної сфери філософії релігії (Українське Релігієзнавство, 1999)
Широкомасштабність впливу релігії, абсолютність її поширення й функціонування на всіх етапах людської історії закономірно породжували й породжують питання щодо природи цього духовного явища, неперехідної сили його впливу як на світ внутрішніхлюдських потреб, так і духовну культуру людства в цілому.