Екуменізм в загальному праві Католицької Церкви (Українське Релігієзнавство, 2018)
У статті розглянуто основні документи, у яких містяться правові норми екуменічного характеру або вказівки законодавчої влади Католицької Церкви, зокрема Постанов ІІ Ватиканського Собору та Екуменічних Директив. Вищезазначені документи обумовлюють правові взаємовідносини між католиками й іншими християнами, установлюють правову базу, що на ній зведено структуру конкретних церковних законів. Автор здійснив аналіз прямих юридичних норм екуменізму в Католицькій Церкві та охарактеризував ці документи надавши їм визначення.