"Deus semper maior" або теодицея Еріха Пшивари (Українське Релігієзнавство, 2018)
В статті розглядаються філософсько-богословські погляди німецькомовного мислителя ХХ ст. Еріха Пшивари, зокрема: метафізичні погляди, докази існування Бога згідно з Пшиварою. Крізь призму історіографії висвітлюється роль книги «Аналогія сущого». Розкривається роль Еріха Пшивари у філософськобогословському дискурсі ХХ ст., завдяки тезі про аналогію сущого (analogia entis) і динамічний ритм Буття і Мислення, що дає право говорити про нову метафізику, відкриту назустріч містичному єднанню з Богом у своїй остаточній основі. Новизна дослідження полягає у з’ясуванні пізнавальної ролі аналогії в обґрунтуванні доказів Божого буття на основі висновків філософсько-богословського осмислення творчості Еріха Пшивари