Культово-обрядова сфера релігії: природа та закономірності постання (Українське Релігієзнавство, 2018)
В статті на основі опрацювання великого масиву літератури з теми, а також безпосереднього і включеного вивчення обрядової практики переважно православ’я, розкривається місце і функціональне призначення культового чинника у складній структурі релігійного феномену, в різних виявах релігійного життя