Релігійні та політичні організації як суб’єкти етнонаціонального процесу в Україні. (Українське Релігієзнавство, 2016)
У статті О.Бортнікової «Релігійні та політичну організації…» досліджено різні підходи до визначення сутності релігійних і політичних організацій як суб’єктів етнонаціонального процесу та їх ролі у функціонуванні й розвитку суспільства. Здійснено спробу охарактеризувати основні методологічні положення щодо розкриття природи релігійних і політичних суб’єктів як структурних елементів етнонаціональної системи, виявлення різних рівнів їх розміщення в умовах суспільних змін. Ключові слова: релігія, політика, організація, суб’єкт етнонаціонального процесу, релігійно-політичний простір.