Меншина як форма організації релігійного буття (Українське Релігієзнавство, 2016)
В сучасних умовах розвитку України укріплення її правового фундаменту і встановлення демократичного громадянського суспільства актуальною проблемою є можливість особи реалізовувати права і свободи, гарантовані конституцією і іншими законодавчими актами. Останнім часом у світі все частіше і частіше трапляються випадки порушення прав людей у зв’язку з релігійними, расовими, мовними та іншими розбіжностями. Багатозначність, антагоністичність визначень та співвідношення понять різноманітних соціальних груп, як національна, релігійна меншина тощо, часто призводить до спекулювання та загострення етнополітичної ситуації. Цим пояснюється актуальність даного дослідження.