Репресії проти немосковсько-православних християн на Донбасі (Українське Релігієзнавство, 2015)
В статті М. Карпицького «Репресії проти немосковськоправославних християн на Донбасі» на конкретних фактах показано, яким гонінням сепаратистів і з якою мотивацією піддаються на теренах Донбасу віряни протестантських спільнот, Церков Київського Патріархату, Греко-Католицької та Римо-Католицької. Говориться про те, як їм вдається виживати за умов постійних переслідувань і тортур