Формування образу військових капеланів в Україні (Українське Релігієзнавство, 2015)
Т. А. Калениченко у своїй статті «Формування образу військових капеланів в Україні» про військове капеланство в Україні відзначає, що з весни 2014-го року ми можемо спостерігати оновлення цього руху, появу масового волонтерського руху з боку релігійних діячів. Поки в Україні лише триває розробка нової капеланської служби, суспільство вже отримало перше уявлення про священиків на передовій завдяки роботі українських ЗМІ. Автор розглядає повідомлення про військове капеланство з боку ключових медіа та проведено аналіз, яким чином було сформовано образ військового капелана для світського суспільства і яку роль він узяв на себе.