Християнська традиція державотворення та окремі константи інтерпретації Христового вчення (Українське Релігієзнавство, 2015)
В пропонованій статті Максима Ісаєнка «Українська християнська традиція державотворення…» із питання застосування компаративістського методологічного підходу подається аналіз концептуальних диспозицій, наявних в українському, польському й російському типах державотворення й організації владних інституцій. Вивчаються соціально-правові моделі, що є характерними для трьох слов’янських народів, окреслено вектори спорідненості й віддалення розуміння феноменів держави, влади, права.