Методологічні проблеми вивчення історії українського релігієзнавства (Українське Релігієзнавство, 2015)
Автор статті «Методологічні проблеми вивчення історії релігієзнавства в Україні» Дм. Горєвой радить звернутися до методологічних засад вивчення історії релігієзнавства в Україні. Пропонується вироблення критеріїв для ідентифікації: Кого можна вважати представником українського релігієзнавства? Коли можна стверджувати про утвердження українського релігієзнавства? Якими мусять бути критерії релігієзнавчої праці?