Книга Олексія Гордєєва "Церква на Майдані" – протестантський хронометраж Революції Гідності (Українське Релігієзнавство, 2015)
І ось ще одне свідчення про подію, яка ввійшла в історію не лише України, а й країн-сусідів, Європи, всього сваіту. Дехто вважає, що новітня історія ділиться на «до» і «після» Майдану, незалежно від того, як ми до нього ставимося. Книга, видана видавництвом «Книгоноша» (К., 205), подає позицію тих, хто був на Майдані, хто бачив все своїми очима, хто має досвід «майданівця», хто може свідчити. А читачі можуть довіряти чи не довіряти цій інформації. Багато що залежить від самого читача, від способу його мислення, від життєвого досвіду. Для одних Майдан – це Революція Гідності, а для інших – державний переворот.