Другий Ватиканський Собор як виклик і спонука для розвитку богословсько-еклезіальних традицій християнського Сходу (Українське Релігієзнавство, 2015)
У статті розглядаються довготривалий процес та заходи з інтенсифікації загальноправославних зусиль упродовж ХХ ст. з  підготовки Вселенського Всеправославного Собору, які набули особливої динаміки після ІІ Ватиканського Собору (1962–1965 рр.).