Деякі аспекти історії адвентизму на Полтавщині початку ХХ ст (Українське Релігієзнавство, 2015)
Документи свідчать про виникнення першої громади адвентистів у Полтаві в 1909 році. Їх осередки розташовувалися в районі сучасних Дублянщини, Ліска та Зінківської вулиці. До початку національних змагань 1917–1920 років адвентисти зберегли свою організацію.