(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2009)
Процеси, що відбуваються на етнонаціональному та етноконфесійному грунті у різних країнах світу, в тому числі і в Україні, спонукають до вивчення питання про співвідношення та закономірності взаємодії етносу і релігії. Адже, як стверджує наш вітчизняний дослідник І. Власовський, "зв‘язок між національністю і релігією в історії людства треба признати явищем цілком природним"