(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2009)
В людській історії свою суспільну присутність і функціональність релігія виявляє насамперед через її національний контекст. При цьому вона покликана формувати у представників певних етносів осмислене уявлення про їх національну ідентичність, захищати її, бо ж ігнорування останньої веде до дезорієнтації особи в її суспільному бутті, а то й до суспільної нестабільності.