(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2008)
Актуальність теми зумовлена насамперед тим, що в останні роки протестантські церкви України дедалі активніше спрямовують діяльність у напрямку підвищення освітнього рівня своїх пасторів і вірних. Помітно зростає частка протестантів серед студентів вищих світських навчальних закладів, які здобувають дипломи державного зразка з різних спеціальностей. Очевидно, поява такої тенденції невипадкова і пов’язана з прагненням протестантських організацій посилити власний вплив з метою досягнення більш успішної політики прозелітизму.