(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2016)
Публікація Ангелової А. О. «Концепція “духовного старіння” З. Шехтера-Шаломі» присвячена дослідженню геронтософських ідей одного з лідерів Всесвітнього руху єврейського оновлення. Зроблено висновки, що органічне поєднання ортодоксальних іудаїзму, хасидизму та кабалістики, християнського, східного й суфійського містицизму породили дуже актуальну для сучасного світу міжконфесійну доктрину «духовного старіння». Популяризація, переклад текстів єврейського мислителя-реформатора З. Шехтера в Україні та ближньому зарубіжжі здатні вплинути на складну геронтологічну ситуацію, яка склалася на сьогодні, дати можливість вийти за межі негативних стереотипів сприйняття старості та старіння.