(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2015)
В публікації розкривається феномен уявлень про нечисту силу в православ’ї та католицизмі. Аргументована необхідність розгляду явища як міждисциплінарний синтез робіт з релігієзнавства, філософії, теології, міфології, культурології, історії та етнопсихології. Розглядаються погляди західних фахівців та стан розробленості проблеми в Україні. Аналітичний огляд літератури з досліджуваної проблематики дозволив виділити структурні елементи демонології. Автором відмічена подібність уявлень про нечисту силу в православ’ї та католицизмі, що підтверджують висновки досліджень широковідомих фахівців.