(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2015)
В основі способу богословствування Київського християнства лежить софійна традиція у європейській філософській і релігійній творчості, що розроблялася ще у дохристиянський період (Платон), знайшла своє відображення у працях видатних теоретиків християнства (Афанасій Великий, Григорій Ниський, Макарій Великий, Григорій Богослов) і давньослов’янських (Кирило, Мефодій) та давньоруських учителів християнства (Іларіон, Клим Смолятич).