(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2014)
У статті Я. Стоцького «Методологічні особливості дослідження полівекторної історії парафій, монастирів та єпархій УГКЦ» розкривається методологія досліджень історії основних складників життєдіяльності єпархії, а саме: історія утворення, розвитку, трансформації складових єпархії - парафій, монастирів, храмів, припарафіяльних спільнот, братств, катехизаційні процеси, життя монастирських духовних і суспільних інституцій тощо.