(untitled) (Українське Релігієзнавство, 2013)
Півстоліття минуло від часу Другого Ватиканського Собору — півстоліття, за які невпізнаванно змінилася значна частина світу, розгорнулися багатомірні й суеречливі глобальні процеси, вирізнилися нові обриси світової цивілізації, змінилися географічні кордони і демографічні масштаби релігій, - але і потому Римо-Католицька Церква вустами свого очільника і вищого духовного пастиря папи Бенедикта XVI визначає Другий Ватиканський Собор як “найголовнішу церковну подію XX століття”